Welkom bij

Cadeauwinkel Fair van Ver Woudrichem

Visie & Missie  Fair van Ver 

In  Fair van Ver gaan idealen en commercie hand in hand.  Fair van Ver verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in coöperaties of kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op onderdak, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze niet of met moeite van kunnen bestaan.  Met de producten die  Fair van Ver verkoopt, kunnen de makers hun verhaal kwijt. En met een gegarandeerde prijs voor hun producten kunnen zij een beter bestaan opbouwen.

Wat wil Fair van Ver?

Fairtrade, ofwel eerlijke handel, staat voor een gelijkwaardige manier van handelen. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect.  Fair van Ver geeft de koffieboeren, houtsnijders en keramisten een stem. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen, met kansen op ontwikkeling. Fairtrade-winkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten die kans ook echt krijgen. Met de verkoop van hun producten laten zij zien dat handel ook anders kan. En bieden zij de Nederlandse consument een keuze. 

Verkoopfilosofie

 Fair van Ver verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.